Springen met Fenna

Trainingen


Lessen bij Fair2Horses

Op mijn stal Fair2Horses in de Lier (Zuid-Holland) kan je privé of duo lessen volgen op mijn paarden en pony’s.
De lessen zijn voornamelijk gericht op ontspanning en plezier. Voor ruiter én paard. Er wordt veel aandacht besteed aan houding en zit, de werking van het paardenlijf, gedrag en welzijn van het paard. Al onze paarden worden uitsluitend bitloos bereden. Door onze comfortabele boomloze zadels kun je goed de spieren van je paard voelen en hiermee leren werken.
Ik geef uitsluitend privéles of les per 2 personen, zodat je de volle aandacht hebt en je les optimaal kan benutten.

Het is ook mogelijk om bij ons een paard/pony te huren en zelf je opgedane kennis te oefenen, zonder het bijzijn van instructeur. Dit kan enkel wanneer je ervaren bent met ‘onze’ manier van rijden en regelmatig lessen volgt.
Ook worden er regelmatig buitenritten georganiseerd naar het “Kraaiennest”, een kleine groen recreatie gebied bij ons in de buurt. Deze rit duurt 1,5 uur.

Twee lessers bij Fair2Horses

Lessen op jouw locatie

Op maandag, dinsdagochtend en vrijdagochtend en zaterdagmiddag geef ik les op locatie.

Door mijn brede opleiding kun je o.a. bij mij terecht voor:

  • Verbetering in houding en zit
  • Jong paard starten / zadelmak maken
  • Aanleuning verbeteren
  • Grondwerk – gedragsproblemen
  • Corrigeren – revalidatietraining
  • Overstap maken van bit naar bitloos
  • Samenwerking / Harmonie met je paard verbeteren
  • Vertrouwd samenwerken met je paard bij angst

Bitloos rijden is tijdens mijn lessen niet noodzakelijk. De ruiterhand bepaalt de vriendelijke samenwerking, hier wordt in de lessen dan ook aan gewerkt. Met of zonder bit. Voor correct lijf gebruik van paard en ruiter is geen geforceerde kracht nodig. Daarom maak ik tijdens de lessen geen gebruik van hulpteugels of materiaal dat een houding van het paard of ruiter afdwingt. Mocht je in de veronderstelling zijn dat je paard niet zonder deze hulpmiddelen gereden kan worden, kan ik je gegarandeerd helpen om zonder deze hulpmiddelen met meer succes vooruit te gaan!

Training op locatie