Hoogse Eind stal

Hoogse Eind

Omdat er nog nauwelijks paardvriendelijke stallen in onze omgeving te vinden zijn, heb ik in 2015 stal ’t Hoogse Eind’ opgericht. Dit betreft een vrije uitloopstal waar de paarden niet opgesloten staan in stallen, maar ook de keuze hebben om buiten te spelen met soortgenoten of te kunnen schuilen tegen de regen.

Paardeneigenaren die hun paard op meer natuurlijke wijze willen houden in plaats van de reguliere hokjes waarin de meeste Nederlandse paarden opgesloten staan, kunnen in Pijnacker terecht voor een plaats waar hun paard daadwerkelijk “paard” mag zijn.
Er is plaats voor 7 pensionpaarden. De paarden staan permanent in een zandpaddock, waarvan een groot deel overdekt is: Maar liefst 18 x 25 meter! Hier kunnen de paarden uit de regen spelen en slapen. De voorkant van de overkapping is open, zodat de paarden naar de buitenpaddock kunnen wandelen waar verharde voerplaatsen aanwezig zijn. Een kleine track is aangelegd zodat de paarden elkaar niet in een hoek kunnen jagen en altijd voor elkaar kunnen weglopen indien nodig. Aangrenzend is er een stukje weide aanwezig die openstaat in de zomermaanden.
In slowfeeders is er altijd onbeperkt ruwvoer aanwezig. De paarden mogen hier paard zijn: Spelen, eten, slapen, in de modder rollen: De paarden zijn hier happy en vrolijk.

Per 1 April 2017 is Nathalie Guilliquet bedrijfsleider geworden van Stal ’T Hoogse Eind. Voor meer informatie over deze stal kun je contact opnemen via